Moje przemyślenia nt. przygasania 1,8T

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez Lukasso
    no pozdrawiam pozdrawiam, zakupy udane, dzisiaj też mnie wypatrzyłeś na Grójeckiej.... pozdro .......
    no i ponownie tego samego dnia (tj pon) wypatrzylem Cie po 21 na Krakowskiej :szeroki_usmiech o czym uslyszales POZDRO

POZDRO rowniez dla :drive: srebrnej OCTY WA... widzianego w pon ok 18.20-30 kolo pomnika Lotnika jak jechal w strone lotniska
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Był taki temat o problemach z bardzo falującymi obrotami, aż do przygasania silnika, po rozruchu.
    Stawiałem na rozładowany aku i dalej uważam, że mam rację.
    Było tak, że przez 2-3 m-ce auto mało jeżdziło. Wtedy były ww. problemy rozruchowe.
    Pojechałem do fachofca. Aku było na granicy rozładowania. pobór prądu na postoju - 500mA :shock:
    200 - brała przystawka do zestawu HF
    ale dalej idzie 300... :szeroki_usmiech
    Koleś podłączył się do auto i co się okazało. przez ponad 30 min. róznie przekaźniki biorą tyle właśnie prądu. potem pobór ustaje.

Naładowałem starannie aku... i nic się nie dzieje. Obserwacje trwają od zimy i nic.
    Przy podobnych objawach, kiedyś namiętnie tutaj walkowanych, zdecydowanie stawiam na aku słaby lub rozładowany.
    Przynajmniej u mnie na 99% tak było :szeroki_usmiech
    żadne cewki, przepływki czy inne :szeroki_usmiech
    Mam nadzieję, że może komuś się to na coś przyda.
    Pozdro
    20v

Komentarz

• jlupino
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 362

To rzeczywiscie duzo ci brała.Mnie przy aktywnym alarmie i podłaczonym phonie bierze 270mA.Po wyłączeniu telefonu bierze 70mA.Jezeli nadal ci bierze 500mA to chyba jest cos nie tak.
      Jaro

Komentarz

• Marian
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2006
        • 225

pobór ustaje po ok 30 min. i spada w zasadzie do zera (no +/-)
        :szeroki_usmiech
        Kolo badał auto dwa dni (a raczej jest oblatany :diabelski_usmiech ), posprawdzał przekaźniki, powiedział mi nawet który przekaźnik ile prądu i ile czasu bierze...ale zapomniałem :szeroki_usmiech
        Mamy trochę inne silniki, a w zasadzie sterowanie nimi więc może stąd różnice. :szeroki_usmiech
        20v

Komentarz

Pracuję...